Hmm

Ser min statistik nu, den är ungefär samma som när jag skrev i bloggen, detta stärker verkligen tesen "det finns fan folk till allt.."

;)

Tusen miljarder!

Då jag har blivit less på min blogg och visar det genom att bloggstrejka så vill jag tipsa om denna blogg:

http://tusenmiljarder.blogg.se

Hjälp dem på resan till tusenmiljarder läsare!!:D

Det finns en gräns..

.. då godis slutar vara gott. Då menar jag inte när man har ätit så mycket att det inte är gott längre, utan att när det är så gammalt så att det inte är gott längre. Det mesta av godiset här på expenhar nått den gränsen nu.


Gaaaah! nu har det hänt igen! har skrivit toklångt inlägg, när jag postar det så.... FÖRSVINNET ALLTING! man blir ju trött....

Trött på låttexter nu, så det blir ingen rubrik på detta inlägget..

Sitter nu på expen, var färdig med tapetseringen tidigt så fick sluta 14,00, 1,5 timmar tidigare än vanligt... Eftersom Alle B var sjuk idag, eller missade färjan från Öland eller vad det nu var, så fick jag arbeta själv idag, men det gick bra det med. Tror att jag bara tappade ca en halvtimme jämfört med de andra dag, så det var helt okej.

Har kommit fram till att det faktiskt är ganska kul att tapetsera, mycket roligare än att måla i alla fall. ( Nu förväntar jag mig att alla ska säga "Åå men vad bra, då kan ju du komma hem och tapetsera om mitt rum:D"  Men sen så avfärdar jag det raskt genom att skylla på för stora avstånd eller liknande)
Ska lira läijjser-gejm imon på idrotten, blir nog spännande:P Hasse skrev på mailen att de som ville vara på hans (Hans haha) lag skulle komma svartklädda, de andra skulle komma med vita kläder och stjärngossestrutar på huvudet, bör jag påpeka att han använder en härskarteknik imon? :P

Sista dan att göra välja inriktning för tvåan-trean är imon, det blir nog anläggnig.. Frågan är ju om det blir anläggnig, eller anläggning/maskinförare.. I såna här lägen är det ju bra att det finns em Syo att fråga :D Fast det är synd att det dessvärre inte ger någonting, då Syon inte vet något.. 

Nu ska jag kolla in www.viunga.se lite mer ingående, dricka upp min apelsinjuice, kolla runt ännu mer på internäätet..

Puss

Men hallå eller?

Sitter här och kollar lite på kursvalen som vi ska göra över internet. Den stora frågan är; HUR? Det står:

Börja på första raden, välj Typ/Schemaposition och sedan kurs. Fortsätt sedan med rad två osv. tills du valt så många poäng skolan bestämt.


Men var är raderna? Var är kurserna man kan välja? Förhpooningsvis, så får jag svaren på dess frågor när jag skaffar papprerna som jag inte har fått, då jag var ledig förra veckan..


En anna sak som jag iriterar mig på, är att när man kommenterar i andras bloggar, så måste man ju skriva in en kod/lösenord. Då den är kombinerad av bokstäver och siffror, så vill jag alltid optimera tiden det tar att slå inte koden, så jag sätter fingrarna på rätt tanganet innan jag börjar trycka.. Det som är irriterande är att något säger mig att det tar längre tid att sätta ut mina stora feta fingrar på tangenterna, än det hade tagit att bara skriva koden så fort jag ser den..
Och på tal om stora feta fingrar,  vem fan satte caps lock bredvid A:et? KOmmer alltid åt den istället för, eller samtidigt som jag trycker A..


Btw, nu är ännu två av världens I-lands problem uppskrivna.. Fler finns att läsa här:
http://www.sporthoj.com/forum/showthread.php?t=173559

(Hur gör man så att  det står en text, typ; "Tryck här!" istället för länken?)

God natt


I must be doing something right

Nu sitter man här igen.. Har setat någon minut och funderat på hur jag sak börja, men kom inte på ngt, så tog det gamla beprövade knepet att vara någorlunda ärlig, kan nog funka..

Kom på igår att jag hade sovmorgon idag, det var skönt.. Dessvärre så försov jag mig ca 40 minuter, men det gjorde inte så mkt.. han med bussen ändå. Men då hela bussen var full så fick jag platsen längst fram. Där det bara är ett säte. Illa.


Andra dan med tapetsering idag i skolan, har gått rätt bra, det svåraste är att skära till mot listerna, samt att veta hur man ska göra när väggarna inte är raka.. Men man kan ju göra som någon elev som var på Apu hade sagt till Janne; "Säg te' tanten att sätta en lampjävel vid glipan" Kan funka.. Det är rätt soft att vara på måleriet, varmt, inomhus, slappt, man kan ta 40 minuters raster istället för 20 utan att läraren märker något :D

Hörde av pappa att syrran hade fått löneförhöjning samt nytt schema med mer arbetstid, Grattinerar!
Jag fick brev från MB om hur mkt jag jobbat och skattat -07, det var tydligen 25 k innan skatt, Härligt:D

Vi Ungas nya hemsida är uppe nu, Spana in! www.viunga.se Har inte kollat så mkt än, med tycker  den ser fräsch ut, kan ju inte bli sämre än innan..  Hoppas nu bara att det blir fart i forumet samt att det blir avslappnad stämnig där..

Nu ska jag kolla vad det finns för linjer på gymnasierna i Karlskrona, sedan packa och lite sånt..

Puss på er..

"Det är en planjävel!"

Sitter nu hemma vid datorn, trött och allmänt oviljande.. Första skoladngen för mig idag efter lov och ledighet, hade ju tänkte att det var kärnämnesvecka nu så att man bara kunde sitta o såsa inne i värmen på lektionerna, men så var det ju såklart inte... Har måleri estället, fast det är ju nästan ännu slappare så det gör inte så mycket.. Håller på och tapetserar nu, säger inte så mkt om det, men undrar lite hur de som har valt måleri är funtade. Undrar också hur d esom har gjort så att det nästan är omöjligt att kunna bli målare om man inte har valt det från allra första början är funtade.

Fick reda på att valen ska vara inne på fredag, så nu har jag fyra dar på migf att välja vad jag vill hålla på med de närmaste åren, Gott om tid :D Eftersom jag har funderat på att gå anläggning i Karlskrona, och därmed måste byta skola, så gick jag till Syo:n idag för att fråga lite.När jag dundrade in på hennes rum så blev jag förvånad över att hon inte såg polsk ut, trots att hon heter Junita. När den värsta chocken hade lagt sig så berättade jag hur det låg till, att jag funderade på att gå ett progranm som inte finns på Kagg, hon sa att haf skulle söka som om jag skulle gå kvar här, jaha tänkte jag, och undrade varför hon inte var mer driven och pratde om det, hon satt bara och kollade på mig. Så jag frågade om hon har några broschyrer eller liknande information om vilka program som finns, "Jag vet ingenting" sa hon.. Schysst tänkte jag, jävla svårt jobb du måste ha.. Så ska prata med Bosse eller spångberg imon, då de har mer koll på de olika utbildningarna än Syon som får betalt för att ha koll på sånt.



Veckan i Sälen var bra, lärde mig attåka skidor rätt hyffsat, dock är det surt att jag var sjuk två dagar och därmed missade två dagars utvecklande skidåkning. Orkar inte skriva mer nu, skyll er själva, hade ni hängt med så hade ni vetat mer ;) Bilder kommer nog komma upp på facebook inom det ärmaste året..

Puss

Är på väg mot Sälen nu, tyvärr så gick Axels bil sönder (s

DSC00048.JPG
Är på väg mot Sälen nu, tyvärr så gick Axels bil sönder (skitbil) så nu har Assistancekåren varit och hämtat bilen. Som tur är så fick assistancegubben tag på både mek och delar, så vi får bilen under dagen:-D Ett litet missöde var att när vi hade hissat upp bilen, så iom att det var snö och halt, så gled domkraften undan strax efter att vi fick bort däcket.. Så den stod bara på bromsskivan. Jag kan ha varit en orsak till att det hände..(A) Rosa åkte iväg med en bil till Finspång, för att lämna av folk och sedan komma och hämta oss. När vi stod och Rosa precis hade kört, så kom det en tant/dam och frågade vad som hade hänt, vi sa som det var och sedan frågade om vi ville komma in och värma oss, vi är ju inte såna att vi säger nej, så nu sitter jag, Axel o Klas i hennes soffa och pratar Skit..
Nu ringde det, bilen har inte att laga idag.. Får se hur det blev nu.. Vi ska bort till verkstan och prata om det..

Puss

Snart så!

Sitter nu i soffan på Kalles rum, passar på att skriva ett inlägg medans han duschar.. Imon, vid sju så ska vi möta upp Axel o gänget vid Rasta, för gemensam avfärd mot Fåfalla. Där ska vi sedan byta ut familjen Olssons Volvo mot Rosas 9000.. Sedan bär det av vidare mot Sälen.. Hoppas att vägarna inte är för jävliga imon, så det går rätt snabbt..
Får se om jag kommer mms:a in några inlägg under veckan, annars så vet ni varför det är tomt..

Ser fram emot att få träffa Ö-viks gänget, var ett tag sen nu. Har nu framför mig en hel vecka med skidåkning, kalasande på kvällarna, skööna människor samt att slippa vara i skolan och irra runt:D

Lägger in en bild på det jag har packat med. Fick i nästan allt i en väska som inte var så värst stor, var skitnöjd. Ända tills jag såg hur stor Kalles packning var.. Som tur är så kan jag skylla på att han är äldre och bättre på att rationalisera än vad jag är..:P
image24


Hej så länge! (Önska mig lycka till och hoppas at jag inte bryter benen)
Puss

Move to fast but think to slow

Jaha då var det dag igen.. Har varit uppe i en halvtimme har hunnit med att.. gå på toa och koppla til ett släp.. (inte samtidigt) Nanna och Lisbeth skulle tydligen in till staun' och kolla på ett bord till Nanna, och så vill de ha släpet att köra hem det på, om det nu skullle bli köp. Det första jag tänkte på när Lisbeth kom med bilen och skulle packa fram (ja, vi säger så här) var hur länge kommer den bilen att hålla? Här var det inte att justera hastigheten med kopplingen, utan vänsterfoten i låst läge och sedan gazzar vi tills det går fort nog.. Men jag ska inte klaga, har ju inte ens börjat övningsköra än..(N)

Nu ska jag äta frukost, och sedan börja packa hade jag tänkt. Kommer mågon gång bli avbruten för att plocka av bordet som de eventuellt har köpt, och om vi inte lyckas avstyra så lär det nog bli fika hos Nanna samtidigt..
Får se när Kalle kommer dessutom, fast det tror jag inte var förräns i eftermiddag..

Puss

Pre-packing

DSC00042.JPG



Ligger nu i min säng utan att kunna sova.. Har därför skrivit en packlista inför packeriet idag.. Kommer på att jag aldrig har åkt skidor innan, så om du vet ngt som är bra/kul att ha med sig när man spenderar en vecka i Sälen men som du misstänker att jag inte vet om så skriv en kommentar!
Upptäckte för övrigt innan jag gick o la mig att om man ser en av mina väskor spegelvänt upp och ner så rymmer den bara 20 liter, och inte 50 som den gör vanligtvis..

Beware!

Bild till inlägget ovan

DSC00043.JPG

Up and down and around again Oh you get up, you get down and you try it again

Pappa kom in på mitt rum vid elva-tiden för att väcka mig imorse, sa något i stil med "Så att du kan gå ut o göra lite nytta", var ju nyvaken så reflekterade inte så mycket över det.. När orden sen efter ett tag hade gått in i hjärnan och virvlat runt lite så funderade jag på om jag skulle ta åt mig och bli sur, men kom på att det lika gärna kunde ha varit jag som sa det, och det tycker jag faktiskt känns bra:D
Så efter att ha svarat på Marias sms som jag fått några minuter innan jag vaknade, så gick jag ner och gjorde mig en lätt frukost bestående av tre ägg och ett paket bacon. Inte så ofta jag lagar frukost så ska det göras så ska det göras onyttigt..

Sen efter att ha ätit o efter druckit en kopp kaffe och ätit bulle så var jag klar att gå ut, skulle tömma komposterna som mamma klagade på för att de var fulla.. Min tanke var ju att lägga allt på en lastpall med pallkragar runt för att kunna ställa undan det, men efter att ha upptäckt att fördelningen mellan upphittade lastpallar och pallkragar på fastigheten Gettnabo 3:1 var ungefär en krage på 20 lastpallar så fick det va.. hade jag hittat 4-5 kragar så hade ju allt varit frid och fröjd, men fick istället lägga komposten i ett hörn av trädgården.. Lyssnade på Christer medans jag höll på, fick höra om folk som gjorde tandställningar, folk som körde tretton mil fel och skyllde på den nya gps:en. Även en nio årig flicka ringde in och sa att hon åkte lastbil(Y)

Lärde mig idag att julskinka inte är lika gott till potatis o sås som en redig köttabit är..

Efter maten åkte jag och hämtade vedklyven i Söderåkra. Vägen dit var bitvis hal och därmed bitvis rolig att köra:D Peter o Håkan var inte alls avundsjuka på Ola som åkte till kalla Salbach imorse, de blev mer avundsjuka på Jennifer som jag berättade var i Thailand i nio veckor..

Kom sedan hem vid halv fem ungefär, tanken var att vi skulle åka vid fem snåret.. först duschade pappa i 15 minuter, sedan duschade, rakade, klädde på mig samt fixade jag frisyren på 20 minuter, nytt årsbästa:D

Kom in till Kalmar vid 17,43 och hämtade mina linser som jag hade beställt efter att ha konstaterat att ett par endagslinser inte går att använda en hel vecka i Sälen..
Åkte vidare till Stibbetorp för att fira Teodor som fyller fem imorgon (eller idag blir det ju), tillsamans med de andra fastrarna. Teo fick en (nu känner jag mig jävligt dum, höll på att skriva att han fick en grävskopa :S) Han fick en lastmaskin i Lego av oss. (det är bara en symbolisk present alla fastrarna lägger ihop till ngn silversked som han får) Teo sa att han behövde hjälp att bygga ihop den, och jag ställde ju gladerligen upp för att hjälpa:D Tänkte även göra mitt för samhället genom att få han att bygga ihop den själv, första gången gick det dåligt, men sen andra gången efter att han förstört den så gick det bättre, han hjälpte till(Y) När vi sedan höll på att leka med den så upptäckte jag ju ganska fort att den inte uppfyllde de krav som ställs av mig, men som tur var så var det ju lego och därför lätt att bygga om:D
Innan Efter

Undrar förövrigt vaför inte jag får lego längre.. Eller varför jag inte har en lillebror som får Lego.. Jag får se till att skaffa en unge som blir ca tio år ovanligt snabbt, och sedan köpa Lego till den att tjyvlåna..

Carola var förövrigt intresserad på att göra ett byte för en vecka, mamma och pappa får Teodor, Carola och Johan får mig. Men då jag skulle åka bort nästkommande vecka så föll det..

Carl the boy kommer imon för att transportera mig till Alsjöholm 1:5 för förvaring tills söndag morgon då jag lastas in i Fordon HYE 151 för färd mot Fåfalla. Därifrån avgår sedan en röd V70 samt grön eller blå 9000 mot Sälen:D

Så imon blir det packning samt eventuellt site-saiing i Torsås..





Som avslut tänkte jag klar göra skillnaden mellen bult och skruv, popnit och blindnit, samt berätta varför jag blir smått frustrerad när folk säger grävskopa men menar grävmaskin..

Skillnaden mellan skruv och bult är enkel, skruven har gänga vilket bulten saknar. Jag frågade mamma om hon visste skillnaden förut idag, hon visste det:D Sen frågade hon om jag visste skillnaden mellan fru och fröken, kom inte på något klokt mer ä att det stavas olika.. Svaret var även där att frun var gängad och inte fröknen..

Popnit och blindnit är i princip samma sak, fast popnit är en tillverkare av blindnitar, Jämför tex. Volvo och bil.. Eller Jeep och SUV är en bättre jämförelse, för även där är tillverkaren såpass vedertaget att man använder det på allt som ser likadant ut, det är dock inte lika illa att kalla en blindnit som inte är av märket popnit för popnit som det är att kalla en SUV från tex. Honda för Jeep..

Det här är en grävmaskin:
Det här är en grävskopa:
Ni som fortfarande inte förstår får höra av sig, så visar jag med Lego..

Efter detta bitvis väldigt nördiga inlägg så säger jag God natt!
Puss

Teknikens under

DSC00033.JPG
Teknikens under
Bara för att jag vet hur man gör så ska jag skriva ett blogginlägg från sängen nu:P
Dagens planering ser ut lite såhär:
Försöka att inte somna efter 3.
Plocka fram en pall o lite kragar och sedan tömma komposterna som är fulla.
Vara i Stibbetorp vid 1830 tiden för att fira Theodor som fyller 5 tror jag, eller näe, jag vet faktiskt det:-D
Ola åker till Salbach imon, för att åka skidor, kommer hem samtidigt som jag..
Känns jävligt konstigt att bara rada upp saker såhär, men eftersom hemsidans servrar inte håller på att säcka ihop pga den frekventa andelen läsare av just min Blogg så gör jag det ändå:-D
Läste Thereses blogg innan jag gick o la mig, kom från till att jag med vill kunna skriva att "vi duschade" ist. för "jag duschade".. (Vinkvink;-))
Pratade även med Emma på msn ikväll, för första gången på länge, har nog inte pratat med henne sedan Dof-konferensen.. Det var kul, skönt att göra att det inte är bara jag som tycker..:
Hoppas förövrigt att du skrev en kommentar, för det sa jag 3 ggr att du skulle göra:P Haha
Men nu är det sovdags, eller, ska inte skriva mer blogginlägg iaf..

Puss och god natt på er!:-)

Wohoo!

Fick fram hur man gör, Man Skriver "BLOGG och sedan sitt meddelande, bild kan man ju slänga med med, sedan skickar man det till 72155. Förutsatt att man har angett rätt nummer på bloggen så funkar det:D och man får en sms bekräftelse. Kostar dock en krona plus operatörens avgift. (men vad gör det när cheeseburgaren i dessa tider kostar 12:- i Kristianstad och dieselskatten har höjts med 55 öre?)  Nu kan det nog finnas möjlighet att komma inlägg från Sälen med ;-)

http://info.blogg.se/ scrolla ner ungefär halvvägs om du inte förstår min über utförliga förklaring..

Tror det är rätt nu;-)

DSC00029.JPG
Tror det är rätt nu;-)

Fråga

Det här med att mms blogga verkar ju fränt, men hur fan gör man? Till vilken addres/nummer/grön stenätare ska man skicka bilden?

Man blir förr-bannad!

tack

Jagvilljagvilljagvilljagvill!

Nu har bloggen vilat färdigt, i alla fall för den närmaste veckan.. Då ngn har fått mig att tro att det faktiskt finns folk som kan tänkas läsa min blogg, så har jag fått för mig att börja igen.;-)


Den här veckan har varit helt skev, dagarna kommer ju i fel ordning.. Då nyårsafton var på en måndag den här gången (tänkte skriva i år, kom på att det inte funkade) så kändes tisdagen typ som dagen efter, = söndag.. När jag gick upp imorse vid elva tiden, efter att ha gått och lagt mig för sent som vanligt (såg btw att det fanns folk som var vakna längre:P), så sa mamma att jag skulle till tandläkaren idag vid ett.. Det första tänkte jag var: idag? redan? Torsdag? Sen tänkte jag, dumt av mig att inte borsta tänderna igår..

Men det gick bra ändå, åkte hemifrån vid tio i ett, var hos tandläkaren fem i, var hemma igen kvart över.. Är helt klart övertygad om att det hade tagit mycket längre tid om jag hade öppnat munnen..

Sen har det varit lugnt, pappa har setat vid datorn och hållt på med momsen, mamma har bakat bullar, (det kommer vara bullkalas på väg till Sälen) katterna har degat, stumpen har såklart legat under granen..

Som ni kanske har hört så har Aftonblaskan blivit hackade,
http://www.sporthoj.com/forum/showthread.php?t=172981
Några nissar har lyckats få fram lösenord o grejer till anställdas mailkonton och sedan lagt ut på Flashback. Så folk har ju gått in o mailat andra och bestämt lite möten osv, i andras namn:D

Det här tycker jag var rätt kul:

On Wed, 02 Jan 2008 23:02:35 +0100
"Anders Gerdin" <[email protected]> wrote:
>
> Grupprunk på personal toan om 10 min, dom som inte kommer
> får lägre lön och indragen semester.


(Anders Gerdin är chefradaktör)

Synd bara att det inte gjordes på kontorstid..


Får väll skriva något om snön med, om det går som jag planerat, så är den borta när jag kommer hem från Sälen:D

Förövrigt så hörde jag nog pappa sjunga för sörsta gången idag, dvs sjunga i köket och inte på kalas eller liknande. Jag sa någonting som gjorde att mamma kom o tänka på någon gammal förlegad snapsvisa, pappa hängde med på de ord han kunde:D

Iförrgår fick jag för mig att läsa en bok, då jag inte har läst så många böcker de senaste tre-fyra åren, så var inte min bokhylla proppfull med böcker som har målgruppen RobertBerg16årfyramånaderoch18dagar , men "Bert Babyface" fanns, så den blev det.. När jag hade läst ut den efter ca två-tre timmar, (två kvällar) så kom jag fram till att den var rätt rolig bitvis:D

Det här var rätt kul att läsa klockan 03.30 på natten:
(Bert är hos farboror Janne i US & A och ska har handlat soouvenirer till de sina)

"Lill-Erik ska få en T-shirt med texten "I'm NOT a Virgin". Det är ju sant. Han har gjort DET. Jag är inte avundsjuk. Bara hundra kilo. Eventuellt så får mormor T-shirten istället."

Nu ska jag fundera på vad jag ska göra imorgon, surfa SH, samt hålla tummarna för att inte mitt inlägg försvinner när jag ska posta det.. (då det har hänt för så har jag skrivit inlägget i Word först:D)

Puss


RSS 2.0